پله پله تا انسانیت

اصول زندگی و کار

پله پله تا انسانیت

اصول زندگی و کار

برای رسیدن به هدف غائی، نیاز به اصولی است که البته ابزار این اصول به تعداد انسانها تعدد دارد.
اخلاق مداری اصولی دارد و صرفا به ناراحتی و خوشحالی مخاطب بستگی ندارد، در مسیر انسانیت و بزرگمنشی رعایت مواردی چون شناخت انسانیت، کنترل خشم، مدیریت استرس، مدیریت زمان، شناخت روشهای تصمیم گیری، شناخت روش های حل مسئله،شناخت تیپ های شخصیتی، شناخت گستره ی استعدادهای شخصی، شناخت انگیزه های شخصی، شناخت خود و در نهایت کنترل و تمرین و پالایش عملکرد در ادوار مختلف ضروری است.
پس از روتین شدنِ فرآیندِ شناخت و عمل به آن، این انسان آماده و حاصلخیز برای هر نوع بذرِ زندگی و برداشتِ مثبتِ آن میشود.

انسان1

پنجشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۷، ۰۲:۰۴ ب.ظ

آزادی، قدرتی در درون انسان

تصمیمی که روشن کند که ما بازیچه ی شرایط هستیم، آزادی (Freedom) و ارزش ما را سلب می­کند و ما به شکل یک زندانی، نمونه ا­ی قالب­ریزی می­شویم.
زمانی که با این دیده به قضیه بنگریم مطمئنا واکنش­های روانی ما چیزی شبیه به ماحصل عوامل بدنی و اجتماعی خواهد بود.
البته برخی از عوامل و شرایط نامناسب زندگی از قبیل کم­ خوابی و بی­ غذایی و فشارهای روحی و روانی گوناگون سبب می­شوند که افراد به شکلی از خود واکنش نشان ­دهند، ولی در بررسی نهایی به این اصل رسیده­ اند که فرد به هر صورتی که در­آید، محصول و نتیجه ­ای از تصمیم­ نهایی خود اوست و نه نتیجه­ ی تاثیرات زندگی روزمره
بنابراین هر فرد می ­تواند در شرایط ناگوار تصمیم بگیرد که از نظر روحی و معنوی چه روشی داشته باشد. وی می ­تواند ارزش انسانی خود را حتی در موقعیت­های سخت زندگی اسیرانی که در اردوگاه زندانی شده­ اند نیز حفظ کند. داستایوفسکی می­ گوید: "من تنها از یک چیز هراس دارم و آن این است که شایستگی رنج­هایم را نداشته باشم."
در مکان­های مختلف می­ توانیم شاهد آن باشیم که هرچیزی را می ­توان از انسان گرفت، جز آزادی انسان در مرگ، رفتار­، نوع واکنشش به رنج و سختی یا اسایش و راحتی.
نوع پذیرش رنج و نوعِ تحمل آن حاکی از یک پیروزی درونی بکر است و همین آزادی روحی است که هیچکسی توان گرفتن آن را از ما ندارد و زندگی را معنادار و هدفمند می­سازد.
تنها خلاقیت و لذت­جویی به زندگی معنا نمی ­بخشد، اگر اصلا زندگی دارای معنایی باشد، پس باید در رنج کشیدن نیز معنایی نهفته باشد، رنج چون مرگ و سرنوشت، بخش جدایی ­ناپذیر زندگی است و در واقع بدون مرگ و رنج زندگی کامل نمی­شود.
به روشی که انسان سرنوشت خود و همه­ی رنج­هایش را پذیرا می­شود و به شیوه­ای که صلیب خود را به دوش می­کشد، فرصتی به دست می­آورد که حتی در دشوارترین شرایط، معنایی ژرف به زندگی خود می­بخشد.


نویسنده: بهرام متحیر سیگارودی

منبع: کتابی از ویکتور فرانکل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی